Komponist

FRANK HASSELSTROEM er en dansk komponist, producer og multi-instrumentalist. Frank spiller bl.a. klaver, keyboards, trombone, trompet, tuba, guitar, bas, vibrafon, trommer & percussion.


Frank voksede op i den klassiske musik. Først i Tivoligarden, så som musiker (basun) og assisterede kort i et par Symfoniorkestre, men skiftede som teenager til rytmisk musik - fra funk til punk - og studerede senere som ung på Det Rytmiske Konservatorium. Så Frank har altid arbejdet i begge verdener. Han skriver både klassisk og rytmisk musik, og har bl.a. skrevet musik til film, teater, ballét, solister, orkester, bands og kunstudstillinger.


I 2001 dannede han sammen med sangerinden Billie Koppel, bandet Catbird. Deres første projekt blev “Dødens Triumf på Østre Gasværk Teater, hvor Frank lavede et nyt arrangement og skrev et par nye scener. Flemming og Vivi Flindt stod stadig for koreografien. Deres debutalbum “Sliding From The Moon” (BMG/RCA), udkom så året efter i i 2003. Frank blev for dette album nomineret til “Årets Bedste Producer” ved DMA 2003. Catbird blev dette år også nomineret til “Årets Nye Navn” ved DR’s P3-pris 2003. I 2006 udkom de med “Old Tapes” (Silverlake), i 2008 udkom så “Among Us” (Playground Music) og i 2011 udkom deres rock album “Sweet Cry” (Playground Music). De har nu konsolideret sig som en trio med Bjarke Falgren.


Frank har sideløbende med kompositionerne, også produceret en masse musik. Både for hans egne projekter, men også for andre artister.

Senest i 2012 hvor han producerede Savage Rose’s nye album“Love and Freedom”, hvor han også har skrev sangen “No More Love To Give”.


Frank har altid arbejdet med børn, hvilket har resulteret i masse koncerter, workshops og cd’er. Fra 2004-2006 arbejde han med børn og unge fra Vollsmose, og komponerede “VollsmoseSymfonien” til Odense Symfoniorkester, som blev opført på skoler og i Carl Nielsen salen med 70 børn fra Vollsmose. Året efter producerede han også symfonien til CD, som udkom på Dacapo Records i 2006. Projektet fik i øvrigt LO’s kulturpris. Frank har også arbejdet med asylbørn, og har skrevet og produceret musik til CD’en “Aftryk” med støtte fra Røde Kors. I 2010 skrev han satsen “Lucy’s Nye Verden” (om det første abemenneske på 2 ben) til fælles-værket “Hvad Er Et Væsen”, som blev til i samarbejde LMS, og havde andre komponister som Pierre Dørge og Rasmus Zwicki. Værket blev opført i Amager Bio med Athelas musikere og Børn fra Tårnby Skole. Værket har siden været på turné rundt i Danmark.

Frank startede også sin egen lille alternative musikskole i 2001.


Frank har også sit eget studie og Silverlake Productions, som samarbejder med forskellige bureauer som Kunde & Co., Wibroe, Duckert & Partner, FrameByFrame og Supersonic. Du kan se Franks musik til reklamer her  Commercials


Frank har skrevet musik til diverse novellefilm. Senest med musikken til “Vildmand” med Jesper Asholt i hovedrollen, og “Oceaniden” med Tommy Kenter.

Musikmusik.htmlshapeimage_2_link_0